Going EXP

Natur og formidling // Explore · Experiment · Experience

Vi søger specialeprojekt!

Vi har evnerne – har du projektet? Står du med et ønske om at gennemføre et nyt formidlingstiltag, men mangler du ideerne til at komme igang eller komme videre, er vi klar til at smide vores kræfter ind i et samarbejde. Vi er ved at lægge sidste hånd på studiet i biologiformidling, og vi søger derfor det perfekte specialeprojekt!

Hvem er vi?

‘Vi’ er skribenterne bag GoingEXP, Katrine Bergkvist Hansen og Lerke Johansen. Smittede af frugtsommelig nysgerrighed og helt uhelbredelige, myldrer ideerne frem som forårsblomster i marts, når vi færdes i en verden, hvor alt kan formidles.  Vores palette af formidlingsredskaber er bygget op igennem 5 års studier, og vi glæder os nu til at komme ud og male verden multifarvet! Med afsæt i biologien har vi differentieret os i henholdsvis Medier & kommunikation og Naturvidenskabelig formidling, og er nu ved at afslutte vores studier. Tilbage mangler nu kun kronen på værket: Specialeprojektet! Derfor søger vi en livskraftig problemstilling, der giver plads til at lade ideerne spire, vokse op og folde sig ud som en farvestrålende blomstereng.

Hvis du står med et formidlingsproblem, du gerne vil have et par engagerede specialestuderende til at dykke ned i, skal du ikke holde dig tilbage fra at kontakte os – på mail (katrine.lerke.sdu@gmail.com), linkedin eller ved at skrive en kommentar herinde. Ligesom med alle andre indlæg følger også dette vores motto ‘Dare to share’: hvis ikke du selv står og mangler os, kan det være en i dit netværk gør :-)

Hvad kan vi?

Vi er som fisk i vandet i det store åbne ocean, som formidlingsverdenen udgør, og bloggen er et eksempel på hvad vi blandt andet beskæftiger os med, men der er mange områder vi endnu ikke har fået skrevet om her. Derfor har vi kort opsummeret de emner vi i studietiden, gennem studiejobs og praktikforløb samt i fritiden har beskæftiget os med, emner som vi interesserer os for og som vi kan bidrage med kompetencer indenfor.

  • Evaluering af udstillinger, læring, undervisning, skriftlig formidling, computerbaseret læring, naturvejledning, mm.
  • Skriftlig formidling, for eksempel skilte, foldere og videnskabsjournalistik med tekstforfatning, opsætning, layout i InDesign, mm.
  • Computerbaseret læring og animationer som læringsredskab
  • Udvikling af materiale til Skoletjenesten med tilpasning til faglige mål og læreplaner, pædagogisk vinkel, videnskabelige illustrationer, mm.
  • Udvikling af udstillingsdesign fra idéudvikling til valg af medier, materialer, indhold, udformning, osv.
  • Formidling via teknologi, fx hjemmeside, sociale medier, QR-koder, apps, mm.
  • Udvikling af en samlet formidlingsstrategi til eksempelvis en nationalpark eller et formidlingscenter

Hvad ønsker vi?

  • Naturvidenskabeligt, og gerne biologisk, indhold.
  • Ønske om tæt samarbejde og en realistisk projektplan.
  • Et positivt miljø og rare sparringspartnere.

Specialet har et omfang af 30 ECTS-point, svarende til 6 måneders arbejde og vil munde ud i en rapport, som kan være gødning for din formidlingspraksis.

Falder dit projekt ikke helt indenfor ovenstående områder, så kontakt os alligevel for en snak om mål og muligheder. Vi er meget lærevillige og helt klar på at udforske nye, spændende områder af formidlingsverdenen!

Skriv en kommentar

Information

This entry was posted on 9. marts 2013 by in Uden kategori.